Omgeving

Het Parc Naturel du Morvan, ligt 200 km onder Parijs, in het hart van Bourgondie. Het is een heuvellandschap tot 900 meter hoogte. De Yonne en diverse andere riviertjes ontspringen er.

Kaart van Lormes

Aan de noordzijde wordt het Bas-Morvan genoemd, waarin Lormes ook ligt. Het is hier niet hoger dan 600 meter en heeft een golvend landschap met veel bossen, heuvels, wallen en water (stuwmeren). Daarentegen heeft de Haut-Morvan, aan de zuidzijde, toppen van tot 900 meter van ruw graniet, uitgestrekte wouden en woeste rivieren, een totaal ander landschap dus.

De combinatie van deze beide landschappen, biedt een vakantiegebied voor elk wat wils. Liefhebbers van een doe-vakantie komen hier geheel tot hun trekken, maar ook aan cultuur geen gebrek, met veel kastelen en historische stadjes zoals Avallon, Vezelay en Autun. Vanaf april t/m september, wemelt het overal van typisch Franse markten, met veel Franse producten zoals kaas en honing, maar ook lekker slenteren op de echte brocantes of “vide greniers”.

Kortom, een heerlijk vakantiegebied om lekker tot rust te komen, genietend van het natuurschoon, een heerlijke wandeling of kanotochtje, een wijntje drinken op het terras van een historisch stadje of net dat ene tafeltje op de kop tikken op die leuke brocantemarkt.

Vacances, c’est si simple !!

Slider